Bilişsel Davranışçı Terapi sürecinde ilk seansınıza hazırlanmak mı istiyorsunuz? Bu […]
Bilişsel Davranışçı Terapi BDT yöntemi ile tedavi uygulanarak çözülen psikolojik sorunlarla ilgili birtakım bilimsel çalışmalar yapılmıştır. Bunlarla ilgili derlememize göz atın.
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde sıkça başvurulan bir yöntemdir. Bu terapide, "akıl yürütme hataları" veya "bilişsel çarpıtmalar" adı verilen düşünce biçimleri üzerinde durulur. Bu yazıda, akademik ve bilimsel literatürden yararlanarak, BDT'nin bu yönünü daha ayrıntılı bir şekilde ele almaya çalışıyoruz.
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), bireylerin düşünce, duygu ve davranışları arasındaki ilişkiyi anlamalarına yardımcı olarak psikolojik sorunları ele alır. Terapi, genellikle bir terapist ile birey arasında gerçekleşen görüşmeler yoluyla uygulanır. Terapist, bireyin olumsuz düşünce kalıplarını tanımasına, bunları değiştirmesine ve daha sağlıklı bir şekilde başa çıkmasına yardımcı olur.
Bilişsel davranışçı terapi (BDT) ve kısa süreli çözüm odaklı terapi (KSÇÖT), eğitim hayatında öğrencilere yönelik uygulanan iki etkili terapi yöntemidir.